Arcticons

Arcticons (Arctic-icons), In de alsmaar versnellende samenleving waar in elk online bedrijf zijn best doet om ons een stukje verslaafder te maken aan hun digitaal product, worden wij overspoeld met prikkels, dopamine injecties en over gesatureerde kleuren. Als tegenreactie van deze ontwikkelingen heb ik mij het afgelopen jaar bezig gehouden met een doorlopend project genaamd: Arcticons. Een open-source initiatief die als missie heeft, de telefoon in jouw broekzak te versaaien. Door middel van het abstraheren en desaturatie van de icoontjes op jouw homescreen doen wij een poging om jouw telefoon minder interessant te maken zodat jij meer tijd en energie overhoud voor je alledaagse bezigheden. Samen met een community van vrijwilligers online bieden wij een minimale set van iconen als tegengas tegen de drukke standaard iconen.

Dit community initiatief is oorspronkelijk begonnen met een set van 900 iconen (die op ironische wijzen vrij esthetisch aantrekkelijk zijn), het einde is nog niet in zicht zolang er verschillende makers zijn.

In een kleine twee jaar tijd is door populariteit in gebruikers, maar ook makers het aantal iconen gegroeid tot wel meer dan 4.000 iconen. Daarbij is er ook nog een variant ontstaan voor gebruikers die van lichte thema's houden.


Dark variant


Get it on F-Droid

Light variant


Get it on F-Droid

Zoek door de database


Terug naar boven

© Onno van den Dungen - 2022